Aspirant/student-lidmaatschap

 

Word aspirant/student-lid van de VBAG en profiteer alvast van veel voordelen

 

Als je een professionele praktijk wilt voeren, is het verstandig om lid te worden van een beroepsvereniging. Behalve dat deze je belangen behartigt is het voor potentiële cliënten een bewijs van kwaliteit. Ze kunnen ervan op aan dat je je vak verstaat en dat ze bij jou in goede handen zijn. Dat geldt zeker voor een lidmaatschap bij de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, de grootste beroepsvereniging binnen de complementaire gezondheidszorg. Als je echter nog niet voldoet aan de voorwaarden om (vol)waardig VBAG-lid te worden, bijvoorbeeld omdat je je opleiding nog niet hebt afgerond, kan het aspirant/student-lidmaatschap heel aantrekkelijk zijn. Je profiteert namelijk van een heleboel voordelen en je kunt je voorbereiden op het ‘echte’ lidmaatschap.

 

De éénmalige intakekosten bedragen € 95,- en de jaarlijkse contributie is € 149,50. Daarvoor ontvang je het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige en de VBAG-nieuwsbrief (E-zine). Ook heb je toegang tot de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en andere bijeenkomsten die de VBAG organiseert. Hoewel je nog geen stemrecht hebt, kun je wel meepraten over beleidskwesties. De uitgebreide collectieve beroepsaansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering is ook bij je contributie inbegrepen.

Als je vervolgens (vol)waardig lid wordt, hoef je geen intakekosten meer te betalen. Alles bij elkaar veel voordelen om daarmee goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en uw toekomstige lidmaatschap van de VBAG te vergemakkelijken.
 

Toekomstig lidmaatschap

Als je je opleiding(en) hebt afgerond, kun je waardig of volwaardig VBAG-lid worden. Volwaardig betekent dat u aantoonbaar voldoet aan de Plato-eindtermen, waardoor veel zorgverzekeraars je consulten (gedeeltelijk) vergoeden. Een waardig VBAG-lid voldoet daar niet aan, maar bezit wel diploma’s van een complementaire beroepsopleiding en een medische – of psychosociale basisopleiding op hbo-niveau. Zorgverzekeraars vergoeden de consulten en behandelingen in dit geval niet.

Om de kwaliteit van het vak hoog te houden en om een serieuze gesprekspartner van overheid, zorgverzekeraars en andere relevante instanties te zijn, stelt de VBAG hoge kwaliteitseisen aan haar (aspirant/student-)leden. Gevolgde opleidingen moeten zijn geaccrediteerd door SNRO, FONG belangenbehartiging CAM opleidingen, SKB, CPION of NVAO. 


Overige voorwaarden

Bij de aanmelding wordt een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd (deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden). Als u hieraan voldoet, dan wacht je bij de VBAG een warm welkom als aspirant/student-lid. 

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.