Geschillencommissie

Wkkgz: elke zorgverlener moet per 2017 zijn aangesloten bij  geschilleninstantie
 
folder 'Val ik onder de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen zorg?'
 
 
Met ingang van 2017 ben je verplicht je aan te sluiten bij een geschilleninstantie. Registratie in 2017 was via de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen). 
 
Het is dus geen keuze, maar een wet die ingaat en die voortvloeit uit de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg). Het positieve ervan is dat ons werkveld met deze wet meteen erkend is. Want voor de reguliere zorg geldt namelijk net zo de verplichting van een geschilleninstantie. Helaas is het onvermijdelijk dat het kosten met zich meebrengt.
 
Als VBAG-bestuur hebben we besloten om alle leden per 1-1-2018 collectief aan te melden via Quasir
 
Nogmaals: je bent verplicht om aangesloten te zijn bij een geschilleninstantie om zorg te mógen verlenen. Of je wel of niet bent aangesloten bij een beroepsvereniging staat er helemaal los van. Het is een wettelijk besluit en er is geen ruimte voor keuze als je je vak wilt blijven uitoefenen.
Ter info hier een link naar een pagina van het ministerie van VWS waarop alle erkende geschilleninstanties staan vermeld. http://www.geschilleninstantieszorg.nl/erkende-instanties.
 
klik hier voor 
 
x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.