Lid worden

Bij de VBAG ben je all-inclusive!
 

Wat is voor jou als arts/therapeut belangrijk als je je aansluit bij een beroepsvereniging?

  • Dat je dan goed verzekerd bent voor rechtsbijstand en beroepsaansprakelijkheid? 
  • Dat de vereniging veel complementaire disciplines vertegenwoordigt?
  • Dat je professionele praktijkondersteuning krijgt en je belangen goed worden behartigd?
  • Dat je niet te veel contributie betaalt?

Grote kans dat alle criteria relevant voor je zijn. En wellicht goed om te weten: het lidmaatschap is all-inclusive.

 
Naast de algemene ledenvergadering organiseert de VBAG jaarlijks, soms halfjaarlijks, regiobijeenkomsten. Niet alleen brengen we je daar op de hoogte van relevante ontwikkelingen, maar je kunt er ook je mening laten horen en vragen aan het bestuur stellen. Bovendien krijg je er input over een praktisch onderwerp dat voor jou als zorgverlener belangrijk is of kan zijn.
 
En let op: bij de VBAG ben je ook welkom als je niet voldoet aan de Plato-eindtermen zoals die per 2017 zijn gaan gelden om door de zorgverzekeraars vergoed te worden of te blijven. De VBAG kent namelijk het ‘volwaardig’ en het ‘waardig’ lidmaatschap. In het eerste geval voldoe je aan de Plato-eindtermen voor medische basiskennis of psychosociale basiskennis en blijven de zorgverzekeraars uw behandelingen/consulten vergoeden. Als waardig lid voldoe je daar niet aan, maar heb je wel een gedegen natuurgeneeskundige opleiding. In dat geval deel je wel in alle andere voordelen, zoals de uitstekende collectieve verzekering, de praktijkondersteuning en nog veel meer.
 
Lidmaatschap van de VBAG maakt je kwaliteit zichtbaar!
Je komt in aanmerking voor het lidmaatschap als je aan de onderstaande competenties voldoet.
 
Voor het Volwaardige lidmaatschap vragen we een geaccrediteerde hbo complementaire opleiding afgerond met een diploma plus medische en/of psychosociale basiskennis volgens de Plato-eindtermen van minimaal 180 ects opgebouwd uit de volgende competenties volgens het beroepscompetentieprofiel. Een vierjarige Hbo-opleiding op een ander beroep kan oook meetellen voor de beroepscompetenties.
 
Kernvakgebied Basisvakkennis 20 EC    
  Specialistische kennis 60 EC    
  Tenminste     80 EC
           
MBK/PSBK Basiskennis (Plato) 25 EC    
  Specialistische medische kennis  15 EC    
  Tenminste     40 EC
           
Therapeutische houding Basis en specifieke communicatievaardigheden 15 EC    
  Samenwerkingsrelaties 15 EC    
  Verantwoordelijkheid en zelfstandigheidsontwikkeling 15 EC    
  Eigen praktijk en ondernemersvaardigheden 10 EC    
  Reflectieve vaardigheden intercollegiale toetsing 5 EC    
  Tenminste     60 EC
           
  Totaal     180 EC
 
Voor het Waardige lidmaatschap vragen we een geaccrediteerde hbo complementaire opleiding afgerond met een diploma plus medische en/of psychosociale basiskennis (afhankelijk van de richting waarin je werkt) van minimaal 180 ects.
 
Heb je een A, B of Z-verpleegkundige opleiding met een geldige big registratie dan krijg je vrijstelling voor de Plato-eindtermen. Je dient een geaccrediteerde hbo complementaire opleiding te hebben afgerond met een diploma van minimaal 140 ects (exclusief mbk/psbk). Als je kunt aantonen dat je de andere competenties (communicatievaardigheden, samenwerkingsrelaties, verantwoordelijkheid en zelfstandigheidontwikkeling, eigen praktijk en ondernemersvaardigheden, reflectieve vaardigheden en intercollegiale toetsing) op hbo hebt, kan de norm van minimaal 80 ects vakinhoudelijk volstaan.
 
Heb je een hbo-bachelor opleiding volgens de lijst met erkende hbo-opleidingen (m.u.v. A-B of Z-verpleegkunde), dan heb je vrijstelling voor de medische en/of psychosociale basiskennis als je op complementair gebied in die richting werkzaam bent. Je dient met je hbo complementaire opleiding (excl. mbk/psbk) minimaal 80 ects-punten te hebben.
 
Heb je vrijstelling voor de Plato-eindtermen omdat je een reguliere lichaamsgerichte hbo-opleiding volgens de lijst hebt afgerond maar werk je psychosociaal, dan kan de norm van minimaal 90 ec vakinhoudelijk volstaan. Dit geldt ook voor de vrijstelling voor Plato als je een reguliere psychosociale hbo-opleiding volgens de lijst hebt afgerond en als je lichaamsgericht werkzaam bent.
 
Als je lid bent van de VBAG dan kom je in aanmerking voor vergoedingen bij verschillende zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars die onder Coöperatie VGZ vallen, vergoeden alleen als je ingeschreven staat in ‘de VGZ-zorgzoeker’. Voorwaarden voor vermelding hierin is naast een complementaire opleiding, een diploma medische basiskennis en/of psychosociale basiskennis dat aan de Plato-eindtermen voldoet of vrijstelling hiervoor geeft (lijst met erkende hbo-opleidingen).
 

 

 

 

Lid worden

Ik heb een diploma natuurgeneeskundige opleiding:

Ik ben bezig met een natuurgeneeskundige opleiding:

hier uploaden
Nog een cursus toevoegen

Dit e-mailadrs is al bij ons geregistreerd kies een ander adres of neem contact op met onze ledenadminsitratie via 040-283 89 88.

Alle velden met * zijn verplicht, indien dit niet mogelijk is komt u niet in aanmerking om (aspirant) lid te worden.

Verzoek tot lidmaatschap indienen

Lid worden

Hartelijk dank voor het invullen van de vragen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk een mail sturen met onze reactie.
Als u in aanmerking komt voor het VBAG-lidmaatschap, dan ontvangt u een link in uw e-mail met een inlogcode voor het besloten gedeelte van de VBAG-website, zodat u de intake procedure digitaal kunt doorlopen.
x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.