Lid worden

Bij de VBAG ben je all-inclusive!
 

Wat is voor jou als arts/therapeut belangrijk als je je aansluit bij een beroepsvereniging?

  • Dat je dan goed verzekerd bent voor rechtsbijstand en beroepsaansprakelijkheid? 
  • Dat de vereniging veel complementaire disciplines vertegenwoordigt?
  • Dat je professionele praktijkondersteuning krijgt en je belangen goed worden behartigd?
  • Dat je niet te veel contributie betaalt?

Grote kans dat alle criteria relevant voor je zijn. En wellicht goed om te weten: het lidmaatschap is all-inclusive.

 
Nog een vraag! Ben je een zorgverlener met ambitie? En geldt die niet alleen voor je eigen praktijk maar voor het hele complementaire werkveld?  De VBAG doet er niet alleen alles aan om voor haar leden de voorwaarden te scheppen om hun werk optimaal uit te voeren, maar maakt zich ook sterk voor een professionele complementaire gezondheidszorg met een positieve uitstraling. Het bruist er van de ideeën en plannen. Dus leden die zich betrokken voelen zijn van harte welkom! Wie wil krijgt alle gelegenheid een persoonlijk steentje bij te dragen.
 
Zo heeft de VBAG een paar commissies die zich buigen over verschillende onderwerpen. Kost deelname daaraan te veel tijd, dan zijn er behalve de algemene ledenvergadering de halfjaarlijkse regiobijeenkomsten die je niet alleen op de hoogte brengen van relevante ontwikkelingen, maar waarin je ook je mening kunt laten horen en vragen aan het bestuur kunt stellen. Bovendien krijg je er input over een praktisch onderwerp dat voor jou als zorgverlener belangrijk is of kan zijn.
 
En let op: bij de VBAG ben je ook welkom als u niet voldoet aan de Plato-eindtermen zoals die per 2017 gaan gelden om door de zorgverzekeraars vergoed te worden of te blijven. De VBAG kent namelijk het ‘volwaardig’ en het ‘waardig’ lidmaatschap. In het eerste geval voldoe je aan de Plato-eindtermen voor medische basiskennis of psychosociale basiskennis en blijven de zorgverzekeraars uw behandelingen/consulten vergoeden. Als waardig lid voldoe je daar niet aan, maar heb je wel een gedegen natuurgeneeskundige opleiding. In dat geval deel je wel in alle andere voordelen, zoals de uitstekende collectieve verzekering, de praktijkondersteuning en nog veel meer.
 
Lidmaatschap van de VBAG maakt je kwaliteit zichtbaar!
Wil je weten of je in aanmerking komt voor het VBAG-lidmaatschap? Beantwoord dan de vragen onderaan deze pagina.
 
Voor het Volwaardige lidmaatschap vragen we een geaccrediteerde hbo complementaire opleiding afgerond met een diploma plus medische en/of psychosociale basiskennis volgens de Plato-eindtermen van minimaal 180 ects.
 
Voor het Waardige lidmaatschap vragen we een geaccrediteerde hbo complementaire opleiding afgerond met een diploma plus medische en/of psychosociale basiskennis (afhankelijk van de richting waarin je werkt) van minimaal 180 ects.
 
Heb je een A, B of Z-verpleegkundige opleiding met een geldige big registratie dan krijg je vrijstelling voor de Plato-eindtermen. Je dient een geaccrediteerde hbo complementaire opleiding te hebben afgerond met een diploma van minimaal 140 ects (exclusief mbk/psbk). Als je kunt aantonen dat je de andere competenties (communicatievaardigheden, samenwerkingsrelaties, verantwoordelijkheid en zelfstandigheidontwikkeling, eigen praktijk en ondernemersvaardigheden, reflectieve vaardigheden en intercollegiale toetsing) op hbo hebt, kan de norm van minimaal 80 ects vakinhoudelijk volstaan.
 
Heb je een hbo-bachelor opleiding volgens de lijst met erkende hbo-opleidingen (m.u.v. A-B of Z-verpleegkunde), dan heb jevrijstelling voor de medische en/of psychosociale basiskennis als je op complementair gebied in die richting werkzaam bent. Je dient met je hbo complementaire opleiding (excl. mbk/psbk) minimaal 80 ects-punten te hebben.
 
Heb je vrijstelling voor de Plato-eindtermen omdat je een reguliere lichaamsgerichte hbo-opleiding volgens de lijst hebt afgerond maar werk je psychosociaal, dan kan de norm van minimaal 90 ec vakinhoudelijk volstaan. Dit geldt ook voor de vrijstelling voor Plato als je een reguliere psychosociale hbo-opleiding volgens de lijst hebt afgerond en als je lichaamsgericht werkzaam bent.
 
Als je lid bent van de VBAG dan kom je in aanmerking voor vergoedingen bij verschillende zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars die onder Coöperatie VGZ vallen, vergoeden alleen als u ingeschreven staat in ‘de VGZ-zorgzoeker’. Voorwaarden voor vermelding hierin is naast een complementaire opleiding, een diploma medische basiskennis en/of psychosociale basiskennis dat aan de Plato-eindtermen voldoet of vrijstelling hiervoor geeft (lijst met erkende hbo-opleidingen).
 

 

 

 

Vraag 1 (van 4) Medische basis kennis (MBK)

hier uploaden

Alle velden zijn verplicht, indien dit niet mogelijk is komt u niet in aanmerking om (aspirant) lid te worden.

Volgende vraag » (2/4)

Lid worden

Vraag 2 (van 4) CAM (Complementary & Alternative Medicine) opleiding

hier uploaden
i
Nog een beroepsopleiding toevoegen

Alle velden zijn verplicht, indien dit niet mogelijk is komt u niet in aanmerking om (aspirant) lid te worden.

« Terug Volgende vraag » (3/4)

Lid worden

Vraag 3 (van 4) EHBO

Alle velden zijn verplicht, indien dit niet mogelijk is komt u niet in aanmerking om (aspirant) lid te worden.

« Terug Volgende vraag » (4/4)

Lid worden

Vraag 4 (van 4) BIG registratie

Bent u in het bezit van een geldige HBO BIG registratie?

Heeft u één van onderstaande erkende medische HBO-opleidingen afgerond:

hier uploaden

Heeft u één van onderstaande erkende psychosociale HBO-opleidingen afgerond:

hier uploaden

Contactgegevens

Vul hieronder uw contactgegevens is:

Dit e-mailadrs is al bij ons geregistreerd kies een ander adres of neem contact op met onze ledenadminsitratie via 040-283 89 88.

Alle velden met * zijn verplicht, indien dit niet mogelijk is komt u niet in aanmerking om (aspirant) lid te worden.

« Terug Vragenlijst indienen

Lid worden

Hartelijk dank voor het invullen van de vragen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk een mail sturen met onze reactie.
Als u in aanmerking komt voor het VBAG-lidmaatschap, dan ontvangt u een link in uw e-mail met een inlogcode voor het besloten gedeelte van de VBAG-website, zodat u de intake procedure digitaal kunt doorlopen.
x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.