Lid worden

Bij de VBAG bent u all-inclusive!
 
Wat is voor u als arts/therapeut belangrijk als u zich aansluit bij een beroepsvereniging?
 
Dat u dan goed verzekerd bent voor rechtsbijstand en beroepsaansprakelijkheid?
 
Dat de vereniging veel complementaire disciplines vertegenwoordigt?
 
Dat u professionele praktijkondersteuning krijgt en uw belangen goed worden behartigd?
 
Dat u niet te veel contributie betaalt? Grote kans dat alle criteria relevant voor u zijn. En wellicht goed om te weten: het lidmaatschap is all-inclusive.
 
Nog een vraag! Bent u een zorgverlener met ambitie? En geldt die niet alleen voor uw eigen praktijk maar voor het hele complementaire werkveld? Dan is langskomen bij de VBAG-stand eigenlijk een ‘must’. Want de VBAG doet er niet alleen alles aan om voor haar leden de voorwaarden te scheppen om hun werk optimaal uit te voeren, maar maakt zich ook sterk voor een professionele complementaire gezondheidszorg met een positieve uitstraling. Het bruist er van de ideeën en plannen. Dus leden die zich betrokken voelen zijn van harte welkom! Wie wil krijgt alle gelegenheid een persoonlijk steentje bij te dragen.
 
Zo heeft de VBAG een paar commissies die zich buigen over verschillende onderwerpen. Kost deelname daaraan te veel tijd, dan zijn er behalve de algemene ledenvergadering de halfjaarlijkse regiobijeenkomsten die u niet alleen op de hoogte brengen van relevante ontwikkelingen, maar waarin u ook uw mening kunt laten horen en vragen aan het bestuur kunt stellen. Bovendien krijgt u er input over een praktisch onderwerp dat voor u als zorgverlener belangrijk is of kan zijn.
 
En let op: bij de VBAG bent u ook welkom als u niet voldoet aan de Plato-eindtermen  zoals die per 2017 gaan gelden om door de zorgverzekeraars vergoed te worden of te blijven. De VBAG kent namelijk het ‘volwaardig’ en het ‘waardig’ lidmaatschap. In het eerste geval voldoet u aan de Plato-eindtermen voor medische basiskennis of psychosociale basiskennis en blijven de zorgverzekeraars uw behandelingen/consulten vergoeden. Als waardig lid voldoet u daar niet aan, maar hebt u wel een gedegen natuurgeneeskundige opleiding. In dat geval deelt u wel in alle andere voordelen, zoals de uitstekende collectieve verzekering, de praktijkondersteuning en nog veel meer.
 
Lidmaatschap van de VBAG maakt uw kwaliteit zichtbaar!
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor het VBAG-lidmaatschap? Beantwoord dan de vragen onderaan deze pagina.
 
Voor het VBAG-lidmaatschap is geaccrediteerde medische en/of psychosociale basiskennis vereist, hiernaast is een geaccrediteerde CAM-opleiding vereist van minimaal 120 ects.
 
Heeft u een hbo-bachelor opleiding volgens de lijst met erkende hbo-opleidingen, dan heeft u vrijstelling voor de medische en/of psychosociale basiskennis als u op CAM-gebied in die richting werkzaam bent en dient uw CAM-opleiding goed te zijn voor minimaal 80 ects-punten (dit aantal ects gaat naar verwachting in de toekomst omhoog).
 
Als u lid bent van de VBAG dan komt u in aanmerking voor vergoedingen bij verschillende zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars die onder Coöperatie VGZ vallen, vergoeden alleen als u ingeschreven staat in ‘Vergelijk en Kies’. Voorwaarden voor vermelding hierin is naast een CAM-opleiding, een diploma medische basiskennis en/of psychosociale basiskennis dat aan de Plato-eindtermen voldoet of vrijstelling hiervoor geeft (lijst met erkende hbo-opleidingen).
 

 

 

 

Vraag 1 (van 4) Medische basis kennis (MBK)

hier uploaden

Alle velden zijn verplicht, indien dit niet mogelijk is komt u niet in aanmerking om (aspirant) lid te worden.

Volgende vraag » (2/4)

Lid worden

Vraag 2 (van 4) CAM (Complementary & Alternative Medicine) opleiding

hier uploaden
i
Nog een beroepsopleiding toevoegen

Alle velden zijn verplicht, indien dit niet mogelijk is komt u niet in aanmerking om (aspirant) lid te worden.

« Terug Volgende vraag » (3/4)

Lid worden

Vraag 3 (van 4) EHBO

Alle velden zijn verplicht, indien dit niet mogelijk is komt u niet in aanmerking om (aspirant) lid te worden.

« Terug Volgende vraag » (4/4)

Lid worden

Vraag 4 (van 4) BIG registratie

Bent u in het bezit van een geldige HBO BIG registratie?

Heeft u één van onderstaande erkende medische HBO-opleidingen afgerond:

hier uploaden

Heeft u één van onderstaande erkende psychosociale HBO-opleidingen afgerond:

hier uploaden

Contactgegevens

Vul hieronder uw contactgegevens is:

Dit e-mailadrs is al bij ons geregistreerd kies een ander adres of neem contact op met onze ledenadminsitratie via 040-283 89 88.

Alle velden met * zijn verplicht, indien dit niet mogelijk is komt u niet in aanmerking om (aspirant) lid te worden.

« Terug Vragenlijst indienen

Lid worden

Hartelijk dank voor het invullen van de vragen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk een mail sturen met onze reactie.
Als u in aanmerking komt voor het VBAG-lidmaatschap, dan ontvangt u een link in uw e-mail met een inlogcode voor het besloten gedeelte van de VBAG-website, zodat u de intake procedure digitaal kunt doorlopen.
x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.