Maatschap van der Doorn & van Dijk fysiotherapie & manueeltherapie

Naam therapeut: Dhr. G. van der Doorn
Vestigingsplaats: Beverwijk
Werkvorm: Lichaamsgerichte therapie
Therapievorm(en): Yin-therapiei
Adres: Beatrixlaan 6 , 1947 HS, Beverwijk
2e praktijkadres: Kennemerstraatweg 464 2.29, 1851 NG, Heiloo
Contact:
    - Website: www.beterbewegen.nu
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 531 061 62
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

Voor elk probleem is een oplossing

FOI Functionle Orthonomie Integratie is een behandelmethode volgens de overige natuurgeneeswijze gericht op het behandelen van lichamelijke klachten die zich uiten in het bewegingsapparaat (skelet-, gewrichts- en spierstelsel).  De therapie behandeld de klacht niet lokaal, maar juist het lichaam in zijn totaliteit. Het lichaam bestaat uit een aaneengesloten keten van gewrichten en spieren die onderling met elkaar zijn verbonden en samenwerken. Het niet goed functioneren van spieren en gewrichten zijn over het algemeen de oorzaak van klachten aan het bewegingsapparaat. Deze klachten kunnen geleidelijk ontstaan of plotseling als gevolg van een ongeluk. Het lichaam gaat vaak pijn ontwijkend bewegen door te compenseren. Klachten ontstaan vaak op het moment dat het lichaam niet meer kan compenseren. De oorzaak van de klacht waarmee u naar de dokter of therapeut gaat is doorgaans op een andere plek in het lichaam aanwezig dan waar de huidige klacht zich presenteert.

voor wie is Functionele Orthonomie Integratie?
Functionele Orthonomie Integratie  is er voor iedereen met klachten aan gewrichten en / of spieren die een belemmerende werking hebben op normaal bewegen Zoals:
Nekklachten, Hoofdpijn, Whiplash schouderklachten, elleboogklachten, polsklachten
klachten aan de bovenrug en borstkas lage rug klachten, klachten aan het bekken heupklachten, knie klachten, voet klachten 
Blijvende (pijn)klachten aan hetna operaties) aan het bewegingsapparaat

Craniosacraal therapie richt zich op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Bij het ontstaan van blessures is er altijd een beschadiging van bindweefsel. We onderscheiden fysieke trauma’s en emotionele trauma’s die het bindweefsel kunnen verharden. Soms is dit pas na jaren merkbaar. Wanneer beschadiging van het bindweefsel onvoldoende herstelt, zal het de bewegingsvrijheid van ons lichaam beperken of klachten geven zoals bewegingsbeperking, pijn, hoofdpijn, duizeligheid, concentratiestoornissen, slaapproblemen, moeite om te ontspannen, vermoeidheid of burn-out. Craniosacraal therapie richt zich op het ontspannen van het bindweefsel door heel subtiele en zachte behandeltechnieken. Dit geeft een diepe ontspanning waardoor het natuurlijk herstel de gelegenheid krijgt zijn werk te doen.

Verbinding vanuit het lijf
Met Craniosacraal therapie worden geen lokale symptomen of klachten behandeld, maar maak ik verbinding met de hele mens. Een ziekte vraagt niet alleen om een medische behandeling of het wegnemen van een klacht. Soms kan een bindweefselverkleving van het bewegingsapparaat of een orgaan al lange tijd aanwezig zijn voordat het klachten geeft. Door het lichaam uit te nodigen te ontspannen, ontstaat er een stressrelease van het bindweefsel. De ontspanning die dan op een diepere laag in het lichaam ontstaat, stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lijf. Een effectieve en vaak wonderlijke ervaring. Hierdoor leren mensen (zich) zelf weer te voelen en de vrijheid in het lijf te ervaren.

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.