Zenter

Naam therapeut: Dhr. L.M.J. Aarden
Vestigingsplaats: Bergen op Zoom
Werkvorm: Natuurgeneeswijzen
Therapievorm(en): Natuurgeneeskunde
Adres: Antwerpsestraatweg 296 , 4624 JL, Bergen op Zoom
Contact:
    - Website: www.zenter.info
    - Telefoon praktijk: 0164 240666
    - Mobiele telefoon: 06 20270800
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

Als ik hier druk, doet het daar pijn!

Triggerpoint therapie
In mijn praktijk behandel ik als Triggerpointbehandelaar chronische (pijn)klachten aan spieren. Een triggerpoint is een spierknoop die de spier zijn kracht ontneemt en pijn, stijfheid, minder bewegingsvrijheid, tintelingen enzovoorts veroorzaakt. En het typische van een triggerpoint is dat deze meestal op een andere plaats pijn afgeeft. Als een behandelaar met dit fenomeen niet bekend is, kan hij triggerpoints ook niet doeltreffend behandelen.

Met mijn jarenlange ervaring als orthopedisch instrumentmaker, een intensieve opleiding ‘Sportmassage’ en gerichte triggerpointopleidingen, kan ik triggerpoints snel opsporen en effectief behandelen.

Een triggerpointbehandeling geeft relatief snel resultaat. Als triggerpoints nog niet zo lang aanwezig zijn, is reeds na enkele behandelingen al verbetering waarneembaar en soms al direct na een eerste behandeling.

EMDR/Traumatherapie
Daarnaast bied ik EMDR/Traumatherapie. Dit is een effectieve manier voor wie relatief snel van een angst, fobie of nare gevolgen van een traumatische ervaring verlost wil zijn.

Als je EMDR ondergaat, is er een geringe belasting. Het is niet noodzakelijk ervaringen uitvoerig te beschrijven. Het terugroepen van traumatische beelden maakt een klein onderdeel uit van de behandeling. Áls therapeut hoef ik zelf niet van alle details van de traumatische gebeurtenis op de hoogte te zijn.

In 5 tot 10 behandelingen is te merken dat:
- de angst of nare herinnering meer haar kracht en emotionele lading verliest
- het steeds gemakkelijker wordt aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken
- de herinneringsbeelden zelf waziger en kleiner worden
- er spontaan nieuwe gedachten en inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende betekenis aan de gebeurtenis geven.

Persoonlijke noot
Zo lang ik me kan herinneren, ben ik al geïnteresseerd in mensen en dat wat hen bezighoudt en dan met name, wanneer het iemand negatieve energie kost. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot mensen die klachten of problemen hebben. Ik wil mensen graag helpen/ondersteunen om verbetering aan te brengen.

Ik hou van no-nonsens, directheid en duidelijkheid, waarbij ik respect en persoonlijke aandacht heel belangrijk vind.
 

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.