Sense Your Balance

Naam therapeut: Mevr. H.W. Hansman
Vestigingsplaats: IJsselstein
Werkvorm: Lichaamsgerichte therapie, Beweegzorg
Therapievorm(en): Massagetherapiei, Adem- en ontspanningstherapie (methode van Dixhoorn)
Adres: IJsselstraat 14 , 3401 DK, IJsselstein
Contact:
    - Website: www.senseyourbalance.nl
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 28445425
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

Sense Your Balance: - bewust ontspannen - natuurlijk ademen - ervaar en hervind je balans!

Spanning als oorzaak van klachten? Dat kan, en zelfs zonder dat je er erg in hebt.

Stress hoort bij het leven en is nuttig om goed te kunnen blijven functioneren bij drukte en in stressvolle situaties. Het houdt je scherp en zorgt ervoor dat je adequaat kunt reageren. Maar… het is niet nuttig wanneer spanning in het lichaam blijft, terwijl de oorzaak ervan is verdwenen. Er is dan sprake van onnodig verhoogde spanning.
Aan deze spanning kun je wennen, zodat het lijkt alsof er niets aan de hand is. Toch is er nu een voedingsbodem voor klachten. De balans is verstoord, je lichaam krijgt niet de kans voldoende te herstellen van inspanning.

Wanneer dit voortduurt, kan spanning oorzaak zijn van heel diverse klachten: van klachten die duidelijk te maken hebben met spanning zoals vermoeidheid en hyperventilatieklachten tot fysieke klachten als nek-schouderklachten en rugpijn.

 

Ontdek of jouw klachten samenhangen met spanning!

 

Adem- en ontspanningstherapie: je leert hoe je zelf fysieke en mentale spanning kunt verminderen. Samen zoeken we naar een manier die bij je past en waarbij je een duidelijke ontspanning ervaart. Door op deze manier regelmatig spanning te verminderen, krijgt je lichaam optimaal de kans te herstellen en wordt duidelijk of je klachten het gevolg zijn van te hoge spanning. Meer info over AOT.

Massage- en bewegingstherapie: zinvol als je last hebt van lokale spanningsklachten als pijnlijke spieren en nek-schouder-rugklachten, maar ook als je moeite hebt om te ontspannen of bij klachten als vermoeidheid en burn-out. Het helpt je bewust te worden van spanning in je lichaam en nodigt uit om tot rust te komen en te ontspannen. Meer info over MBT.

 

Heb je weinig klachten, maar wil je wel graag optimaal leren ontspannen? Doe dan mee aan de groepslessen "Bewust ontspannen en natuurlijk ademen". Je leert steeds makkelijker schakelen van spanning naar ontspanning, waardoor je de balans in je leven beter kunt bewaren. Meer info over groepslessen.

 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk,
Hilde Hansman
 

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.