Biometrisch Centrum Kampen

Naam therapeut: Mevr. F. Kuiper
Vestigingsplaats: Kampen
Werkvorm: Natuurgeneeswijzen
Therapievorm(en): Natuurgeneeskunde
Adres: Esdoornhof 281 , 8266 GJ, Kampen
Contact:
    - Website: www.kampen.biometrischcentrum.nl
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 23625450
Waardig lid:
- erkend door VBAG
- niet vergoed door de meeste zorgverzekeraars
- geregistreerd in het basisregister
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

BioMetrisch Centrum (BMC) Kampen is onderdeel van een landelijk netwerk van praktijken waar metingen en trainingen van de hersenen worden gedaan. Voor diverse klachten en aandoeningen bieden we een behandelvorm aan die neurofeedback wordt genoemd.

Neurofeedback is een behandelwijze waarbij afwijkende hersengolven getraind worden om klachten te verminderen.

Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat klachten zoals ADHD, autisme, stress, burn-out, slaapstoornissen, hoofdpijn, depressie, concentratiestoornissen, te meten en te behandelen zijn met behulp van zogenaamde EEG-metingen.

Via speciaal hiervoor ontwikkelde software wordt afwijkende hersenactiviteit geregistreerd en bekeken of deze samenhangt met de klachten.

Door middel van training is het mogelijk om de eigen hersenactiviteit te verbeteren waardoor de klachten gaan afnemen of verdwijnen. Bovendien zijn de effecten van neurofeedback, in tegenstelling tot medicatie blijvend omdat neurofeedback gebaseerd is op een leermethode. Voor ADHD blijkt uit onderzoek dat het uiteindelijke effect van neurofeedback bij ADHD vergelijkbaar is of iets beter dan behandeling met medicijnen.

Neurofeedback wordt in Duitsland, Australië en de Verenigde Staten al sinds langere tijd toegepast. Deze methode is zowel geschikt voor volwassenen als kinderen (vanaf ca. 6 jaar).

Vanwege mijn lidmaatschap van het NVPA en VBAG en RBNG worden de neurofeedback behandelingen bij het BMC Kampen door een aantal ziektekosten verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Informeer naar de mogelijkheden of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.