Dosha Ayurvedische praktijk

Naam therapeut: Mevr. H.S. van den Berg
Vestigingsplaats: Amersfoort
Werkvorm: Oosterse geneeskunde
Therapievorm(en): Ayurvedai
Adres: Qi Amersfoort, Amsterdamseweg 43 A, 3812 RP, Amersfoort
Contact:
    - Website: www.doshapraktijk.nl
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 30865655
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

AYURVEDA EN EEN OPTIMALE WEERSTAND!

Deze tijden van grote veranderingen en onzekerheid, vragen extra aandacht van je geest en lichaam. Om in balans te blijven is een goed functionerend immuunsysteem dan ook van groot belang. Je spijsvertering heeft daarbij een cruciale rol. Je darmen zorgen niet alleen voor de vertering van voedsel en het afvoeren van afvalstoffen, ze zijn ook van invloed op je gedrag en stemming en het herstelvermogen. Ayurveda heeft de wijsheid en kennis en geeft praktische handvatten om je weerstand te verhogen.

Ayurveda is een traditionele medische wetenschap uit India, die al duizenden jaren wordt gebruikt als preventieve gezondheidszorg. Dit systeem richt zich niet alleen op de balans tussen de mentale en fysieke gesteldheid van de mens, maar wordt ook specifiek toegepast om de gezondheid te herstellen bij ziekte. Ayurveda pakt het probleem aan bij de oorzaak en behandelt de gehele persoon. In toenemende mate wordt Ayurveda toegepast en gebruikt in de moderne westerse wereld en werkt uitstekend als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

Zoals de natuur een cyclus kent van wisselende seizoenen, zo kent ieder mens gedurende zijn leven zijn persoonlijke cycli en fasen die invloed hebben op lichaam, geest en welzijn. Voeding en leefstijl is een van de belangrijkste pijlers van onze gezondheid. Het aantal mensen dat met hun voeding en leefstijl onbewust en zeker ongewild klachten in stand houdt of verergert is groot. Voeding, beweging, ontspanning en vooral een goede nachtrust vormen de basis van onze gezondheid.

Dosha Ayurvedische Praktijk zet hiervoor Voeding, Coaching, Lifestyle en Massage in.

Mijn enthousiasme voor Ayurveda ontstond toen ik in 2004  het boek  ‘Balans in je leven’ van Deepak Chopra las. Ik werd geraakt en geïnspireerd door de wijsheid en de kennis die Ayurveda over het leven heeft. Deze eeuwenoude leer omvat niet alleen het verband tussen energieën in lichaam en geest maar legt een relatie, ordening en logica met de hele kosmos!
Ik heb de HBO bachelor opleiding Ayurvedic Practitioner gedaan bij het European Instituut for Scientific Research on Ayurveda (EISRA) in Den Haag.
Verder heb ik  Ayurvedische Voedingsleer gevolgd bij de Academy of Ayurvedic studies in Amsterdam en Permacultuur bij Permacultuur school Nederland.

Als Ayuredisch practitioner word ik blij en voel me voldaan als ik zie dat door relatief kleine ingrepen klachten verdwijnen.

Ayurveda is in 1977 door de WHO (World Health Organisation) officieel als een wetenschappenlijk onderbouwd geneeskundig systeem erkend, met de opmerking dat deze vaak oplossingen biedt daar waar de westerse geneeskunde stopt.

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.