Dosha Ayurvedische praktijk

Naam therapeut: Mevr. H.S. van den Berg
Vestigingsplaats: Amersfoort
Werkvorm: Oosterse geneeskunde
Therapievorm(en): Ayurvedai
Adres: Qi Amersfoort, Amsterdamseweg 43 A, 3812 RP, Amersfoort
Contact:
    - Website: www.doshapraktijk.nl
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 30865655
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

Meer balans in je leven met ayurveda!

Heb je behoefte aan meer balans in je leven, maar weet je niet goed hoe?
In Dosha Ayurvedische Praktijk is er aandacht voor jou en je klachten.

We kennen het allemaal wel. Last hebben van (vage) klachten zoals bijvoorbeeld; een algemeen gevoel van onbehagen, het niet fit voelen, last van stress, slecht slapen, opgeblazen gevoel, winderigheid, overgewicht of ondergewicht, oprispingen, huidklachten, spier en gewrichtsklachten etc.

Vaak zijn we geneigd om te denken, ach dat gaat wel weer over en gaan we vervolgens door met al onze ballen in de lucht te houden. Of we krijgen te horen dat er aan de klacht weinig te doen valt.
Klachten zijn echter een signaal dat er sprake is van een disbalans tussen lichaam en geest. In mijn praktijk ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. Daarna stem ik een behandeling af met als doel de balans te herstellen.

In mijn praktijk werk ik vanuit Ayurveda.
Ayurveda is een eeuwen oude gezondheidsleer, oorspronkelijk uit India. Belangrijke uitgangspunten in ayurveda zijn het zelfherstellend vermogen van het lichaam en dat ieder mens en elke disbalans een eigen aanpak nodig heeft.
Met behulp van een uitgebreide intake, pols- en tongdiagnose ga ik op zoek naar de oorzaak van de disbalans.
Voeding, Coaching, Lifestyle en Massage vormen onderdelen van een persoonlijk herstelplan.

Mijn enthousiasme voor Ayurveda ontstond toen ik in 2004  het boek  ‘Balans in je leven’ van Deepak Chopra las. Ik werd geraakt en geïnspireerd door de wijsheid en de kennis die Ayurveda over het leven heeft. Deze eeuwenoude leer omvat niet alleen het verband tussen energieën in lichaam en geest maar legt een relatie, ordening en logica met de hele kosmos!
Ik heb de HBO opleiding Ayurvedic Practitioner gedaan bij het European Instituut for Scientific Research on Ayurveda (EISRA) in Den Haag.
Verder heb ik  Ayurvedische Voedingsleer gevolgd bij de Academy of Ayurvedic studies in Amsterdam en Permacultuur bij Permacultuur school Nederland.

Als Ayuredisch practitioner word ik blij en voel me voldaan als ik zie dat door relatief kleine ingrepen klachten verdwijnen.

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.