NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. In deze therapie wordt gekeken naar hoe je belemmerende overtuigingen/patronen, onverwerkte incidenten en trauma’s los kan laten.
Door op zoek te gaan naar de oorzaak en motivatie van je gedrag leer je makkelijker die last los te laten of om te buigen.
Fysieke klachten hangen vaak samen met onbewuste emotionele blokkades. Wanneer je iets mee maakt wat je niet goed kan verwerken, kan dat zich vastzetten als een blokkade in je lichaam. Denk maar eens aan ‘een brok in de keel’ voelen of buikpijn van angst hebben. Ook wanneer je vroeger herhaaldelijk te horen heb gekregen dat je dom bent, ben je dat zelf misschien wel gaan geloven en van daaruit gaan handelen.
Veel van je ervaringen ben je waarschijnlijk vergeten. In je onderbewustzijn en celgeheugen van je lichaam worden echter alle ervaringen uit het verleden opgeslagen. Wanneer die emoties/gebeurtenissen zich langdurig (onbewust) vastzetten kun je bijvoorbeeld chronische keelpijn krijgen, omdat je steeds maar alles wegslikt in plaats van uitgesproken hebt. Of blijf je in hetzelfde patroon hangen dat je niets nieuws aangaat omdat je (onbewust) het idee hebt dat je dom bent.
Met NEI therapie spoor je zo’n emotie/patroon op en wordt het onbewuste bewust gemaakt. De kracht van NEI is dat je snel tot de kern van het probleem komt, zonder dat je emoties/trauma’s opnieuw hoeft te herbeleven. Het helpt je je emotionele blokkades op te ruimen. NEI therapie combineert het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen.
Voor wie is NEI therapie?
NEI therapie kan ingezet worden bij iedere klacht, van zowel lichamelijk als geestelijke aard. Het is voor iedereen geschikt vanwege de zachte manier van werken.
NEI therapie en het Orgaansysteem
Hierbij kan je denken aan hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, allergieën/intoleranties en vaccinatieschade.
NEI therapie en mentaal/emotioneel
Met NEI therapie krijg je inzicht in de diepere oorzaken van je gevoelens en gedrag en het werkt daarom goed bij stress/angst, verslaving, depressie en gevoelens van verlies en rouw.
NEI therapie en preventie & ondersteuning
Soms ben je in een patroon beland, dat je het éne wil, maar juist steeds weer het andere doet. NEI therapie helpt je om dergelijke patronen te veranderen.
Baby’s en kinderen
NEI therapie kan kinderen helpen bij leer- en gedragsproblemen als faalangst, dyslexie, AD(H)D en concentratieproblemen.
Behandeling NEI therapie
In deze therapie gebruikt de NEI therapeut verschillende methoden uit onder andere de psychotherapie, neurowetenschappen, kinesiologie, NLP, EFT en acupressuur. In de behandeling zal de therapeut gebruik maken van onder andere een biotensor of een spiertest om contact te maken met je onderbewustzijn. Hierbij wordt aan de hand van de reactie van de biotensor of je spieren gekeken wat het antwoord is op een vraag die de therapeut stelt. Bij een spiertest plaats je bijvoorbeeld je duim en wijsvinger tegen elkaar. Wanneer de NEI therapeut je een vraag stelt en je vingers kunnen makkelijk uit elkaar getrokken worden is dat een nee. Wanneer er veel moeite voor nodig is, om je vingers uiteen te brengen betekent dat een ja. En zo zijn er vele manieren om iets uit te testen.
Tijdens de therapie zal de NEI therapeut niet alleen op zoek gaan naar je emotionele blokkades, maar wordt ook gekeken naar je gezondheid en energie. Tevens kan de NEI therapeut ondersteunende middelen voorschrijven uit de homeopathie en fytotherapie om jouw genezingsproces te ondersteunen.
“Je blik zal enkel helder worden, wanneer je in je hart kijkt. Wie naar buiten kijkt droomt. Wie naar binnen kijkt wordt wakker!”
Carl Gustav Jung
Therapievormen
Hieronder staan verschillende therapieën beschreven. Wanneer je op deze therapievormen klikt, krijg je een uitleg te zien van desbetreffende therapie en wordt een algemeen beeld van klachten beschreven waarbij de therapie in te zetten is. Deze lijst is niet uitsluitend, maar geeft slechts een kleine weergave waarbij de therapie kan worden ingezet.
Op de pagina van de therapievorm kun je ook direct op zoek naar een therapeut bij jou in de buurt.
VBAG secretariaat
Berg 65C
5671 CB Nuenen
E-mail: secretariaat@vbag.nl
Telefoon: 040-283 89 88
Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur.