FASCIATHERAPIE

KOM WEER IN CONTACT MET JEZELF, ZOWEL FYSIEK ALS MENTAAL.

Bij fasciatherapie wordt het bindweefsel met zachte, diepgaande manuele technieken behandeld.

De fascia (bindweefsel) vormt een netwerk dat alle delen van je lichaam omhult, verbindt en beweegt. Deze interne beweging is overal aanwezig; in je organen, in je bloed en zelfs in je cel. Soms raakt deze natuurlijke interne beweging uit zijn ritme. Bijvoorbeeld door spanningen, ongeval of ziekte.

Er ontstaan dan klachten als rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en spijsverteringsklachten.

Door zachte aanrakingen kan de therapeut het natuurlijke ritme van je bindweefsel herstellen. Hierdoor kunnen niet alleen blokkades/ spanningen in het bindweefsel, maar ook bijvoorbeeld in spieren, zenuwstelsel en botweefsel worden opgelost. Daarnaast leert fasciatherapie je contact te maken met deze interne beweging, en daarmee met jezelf.

VOOR WIE IS FASCIATHERAPIE?

Fasciatherapie en het Bewegingsapparaat

De therapie kan helpen bij rug- en nekklachten, spier- en gewrichtsaandoeningen. En denk ook aan artrose, fibromyalgie en bekkenbodemproblematiek.

Fasciatherapie en het Orgaansysteem

De fasciatherapeut ziet vaak cliënten met migraine en hoofdpijn, constipatie of andere verteringsproblemen, ademhalingsklachten, slaapstoornissen of vermoeidheidsklachten.

Fasciatherapie Mentaal/emotioneel

Wanneer je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, je niet lekker in je vel zit of problemen hebt met concentreren kan met deze therapie een verandering teweeg worden gebracht.

Ook cliënten met depressie en burn-out zien vaak vooruitgang.

Fasciatherapie en Preventie & ondersteuning

In je zwangerschap kan fasciatherapie een aangename ondersteuning zijn. Daarnaast helpt het bij het verbeteren van je sportprestaties en kan het ingezet worden om verklevingen na een operatie te verhelpen of het herstel na een operatie te bespoedigen.

Baby’s en kinderen

Fasciatherapie kan baby’s helpen met reflux of slaapproblemen. Het biedt ondersteuning bij groeiproblemen, angsten (faalangst) en hyperactiviteit.

BEHANDELING FASCIATHERAPIE

Soms wordt je gevraagd om aandachtig met je gevoel te volgen wat de therapeut uitvoert. Zo kom je in contact met de interne beweging van bindweefsel.

Deze bewustwording zorgt ervoor dat de veranderingen in het weefsel beter worden opgenomen in je lichaam. Ook in het gesprek werkt de therapeut steeds aan het creëren van bewustwording. Wanneer je je bewust wordt van wat bepaalde ervaringen met je hebben gedaan, krijg je inzicht in waarom je bepaalde dingen doet of denkt. Dit kan je helpen om makkelijker nieuwe gedragspatronen aan te nemen, zodat je niet steeds tegen dezelfde dingen aan blijft lopen.

Fasciatherapie lost dus niet alleen spanningen en blokkades op maar versterkt ook de waarneming van je eigen lichaam. Door jezelf (fysiek en emotioneel) beter te leren kennen, zul je eerder in staat zijn om te voelen wat wel of niet goed voor je is.

VIND JOUW
IDEALE THERAPEUT

WELKE KLACHT HEB JIJ?